Tort cu ciocolată şi alune de pădure

Chocolate cake jpeg

Atunci când ai ceva mai mult timp la dispoziţie, prepară pentru cei mici un delicios tort cu ciocolată şi alune de pădure.

Ingrediente

Pentru blat

150 g unt 250 g zahăr 5 ouă 240 g făină 50 g cacao ½ linguriţă praf de copt 250 ml lapte 1 praf de sare

Pentru cremă

250 g ciocolată

300 g smântână pentru frişcă

100 g mascarpone

coajă de lămâie

alune de pădure

Preparare

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de tort. Amesteci făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Mixezi untul cu zahărul, adaugi ouăle, unul câte unul, făina şi laptele, alternativ. Torni compoziţia în tavă şi ţii blatul la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit şi-l scoţi din formă.

Rupi ciocolata şi o amesteci cu smântâna. Ţii pe baie de aburi până când se omogenizează, fără să fiarbă.

Dai crema la frigider câteva ore, o scoţi, o amesteci cu crema de mascarpone şi mixezi. Îmbraci tortul în cremă şi presari coajă de lămâie şi alune de pădure, după gust.

Foto: Profimedia