Tort cu cremă de dovleac şi nucă
Nu suntem pregătiţi oricând pentru prepararea unui tort delicios şi apetisant. Dar atunci când suntem, putem pregăti un tort cu cremă de dovleac şi nucă. Vi-l recomandăm cu drag chiar şi pentru ocazii deosebite.
Tort cu cremă de dovleac şi nucă - Ingrediente (10 porţii)
Pentru blat 6 ouă 12 linguri zahăr 6 linguri ulei 8 linguri făină 1 praf de copt 2 linguri rom
400 g pulpă de dovleac copt
200 g zahăr
100 g nucă măcinată
coajă de lămâie rasă
1 pacheţel zahăr vanilat
1 lingură rom
seminţe de rodie
frunze de mentă verde
fistic zdrobit
Tort cu cremă de dovleac şi nucă - Cum se prepară
Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile bătute cu uleiul, romul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor până se omogenizează. Se toarnă compoziţia într-o tavă de tort unsă şi tapetată şi se coace circa 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit.
Se zdrobeşte pulpa de dovleac până se transformă în piure şi se freacă cu zahărul, coaja de lămâie rasă, zahărul vanilat şi romul. Se opreşte 1/4 din el, iar restul se amestecă cu nuca măcinată.
Se taie blatul în două pe orizontală, se aşază crema de dovleac între cele două blaturi, se îmbracă cu dovleacul oprit şi se garniseşte deasupra cu bobiţe de rodie şi frunze de mentă verde. Laturile tortului se garnisesc cu fistic zdrobit.