Tort cu fructe şi cremă de vanilie, o tentaţie dulce

Arată-le celor dragi că vrei să îi răsfeţi cu un tort delicios. Alege acest tort cu fructe şi cremă de vanilie!
Tort cu fructe şi cremă de vanilie - Ingrediente
Pentru blat
4 linguri făină 1 lingură cacao 5 linguri zahăr 4 ouă 2 linguri ulei 2 linguri apă 1 praf de sare
Pentru crema de vanilie
300 ml lapte
3 gălbenuşuri
100 g zahăr
400 ml smântână dulce
300 ml lapte
40 g amidon
10 g gelatină
2 fiole esenţă de vanilie
3 piersici din compot
Pentru decor
6 piersici din compot
200 ml sirop de piersici
10 g gelatină
Tort cu fructe şi cremă de vanilie - Preparare
Pentru a prepara blatul, separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă cu sarea. Adaugi gălbenuşurile, zahărul, uleiul şi apa şi continui să mixezi. La final, pui făina cernută, pudra de cacao şi amesteci totul cu o spatulă. Torni aluatul într-o tavă în care ai întins hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte şi trece testul scobitorii.
Pentru crema de vanilie, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până obţii o cremă. Adaugi amidonul. Separat, pui laptele pe foc amestecat cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie. Când laptele devine cald, începi să încorporezi puţin câte puţin din compoziţia de gălbenuşuri. Laşi la foc mic până se îngroaşă, amestecând continuu.
Combini gelatina cu 3-4 linguri de apă. După 10 minute o pui pe foc până se dizolvă. Când s-a răcit puţin, o încorporezi în crema de gălbenuşuri.
Baţi smântâna de la frigider până devine o cremă pufoasă. O omogenizezi, uşor, în crema de gălbenuşuri. Adaugi şi piersicile tăiate bucăţele.
Blatul răcit îl pui într-o tavă cu pereţii înalţi şi detaşabili. Torni crema de vanilie peste blat.
Pentru decor, amesteci gelatina cu siropul de piersici. Pui amestecul pe foc până se dizolvă gelatina.
Peste crema de vanilie aranjezi bucăţile de piersici şi torni amestecul de gelatină cu sirop. Dai tortul la frigider 8-10 ore.
Foto: Profimedia