Tort de banane cu ciocolată

O prăjitură fină, cu multă cacao, va fi alegerea ideală pentru un weekend perfect. Ce ai zice să încerci o reţetă de tort de banane cu ciocolată? Nu vei putea să-i rezişti!
Ingrediente
Pentru blat
3 banane bine coapte 200 g ciocolată neagră 100 g unt 6 ouă ½ pahar miere ½ pahar zahăr 1 pahar făină 1 linguriţă cacao 10 g praf de copt ½ linguriţă bicarbonat
Pentru cremă
300 g ciocolată neagră
300 ml smântână pentru frişcă
cacao, pentru decor
Cum se prepară acest tort de banane cu ciocolată
Pentru blat, zdrobeşti bananele cu furculiţa. Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi, apoi torni amestecul peste piureul de banane. Torni mierea. Separi ouăle şi adaugi gălbenuşurile, unul câte unul. Pui făina, în ploaie, cu praful de copt şi bicarbonatul. Separat, baţi albuşurile spumă.
Ulterior, adaugi zahărul, puţin câte puţin, în timp ce mixezi. Torni acest amestec peste compoziţia de ciocolată. Răstorni aluatul într-o tavă cu pereţii înalţi şi-l coci 45 de minute la 180 ºC. Între timp, pregăteşti crema.
Pui pe foc smântâna pentru frişcă, iar când e pe punctul de a fierbe, opreşti focul şi adaugi ciocolata. Amesteci până devine o masă omogenă şi o dai la congelator 30 de minute. Ulterior, mixezi crema până se întăreşte. Blatul răcit îl tai în trei felii egale şi o ungi pe fiecare cu crema de ciocolată. Dai tortul la frigider 6 ore. Îl serveşti presărat cu cacao.
Foto: Profimedia