Tort de ciocolată cu bezea şi cremă de unt

tort jpeg

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să treci pe lângă vitrina cu dulciuri şi să pofteşti după o felie de tort?  Torturile cu ciocolată se numără printre cele mai delicioase şi nu ai cum să rezişti unei ispite cu blat de cacao şi cremă de unt.

De ce ai nevoie pentru tort

Pentru tort

190 g făină

80 g cacao

1 plic praf de copt

1 praf de sare

240 ml iaurt

160 ml cafea fierbinte

120 ml ulei

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 ouă

300 g zahăr

Pentru bezea

2 albuşuri

1 linguriţă oţet

1 praf de sare

130 g zahăr

1 tub colorant negru

Pentru cremă

100 g ciocolată neagră

7 albuşuri

350 g zahăr

1 praf de sare

400 g unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură

25 g ciocolată neagră

30 g smântână

Cum se prepară tortul cu ciocolată şi cremă de unt

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de tort.  Combini făina cu praful de copt, cacaua şi sarea. Amesteci iaurtul cu uleiul, vanilia, cafeaua, ouăle şi zahărul şi omogenizezi. Încorporezi făina şi torni compoziţia în formă. Ţii blatul la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi îl laşi se răcească complet.

Pentru bezea, baţi albuşurile cu sarea şi oţetul până obţii o spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi câteva picături de colorant alimentar negru. Desenezi un cerc de mărimea formei de tort pe o foaie de hârtie şi pui bezeaua în cerc cu poşul. Ţii bezeaua la cuptor aroximativ o oră, până când se întăreşte.

Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Amesteci albuşurile cu sarea şi zahărul şi le aşezi pe baie de aburi. Amesteci până când se dizolvă zahărul, apoi dai deoparte şi baţi albuşurile spumă tare. Adaugi treptat untul, lingură cu lingură, până când obţii o cremă fină, apoi torni esenţa de vanilie. Dai deoparte un sfert din cremă şi o combini cu ciocolata topită.

Împarţi blatul de tort în jumătate, pe lung. Întinzi pe prima felie jumătate din crema de unt simplă, apoi aşezi bezeaua şi crema simplă. Aşezi ultima foaie de tort şi întinzi crema de ciocolată. Dai tortul la rece cel puţin o oră.

Pentru glazură, topeşti ciocolata cu smântâna şi o torni peste tort. Decorezi după imaginaţie.

Sursa http://domesticgothess.com

http://domesticgothess.com