Tort de zmeură

Tort de zmeura jpeg

E ziua de naştere a cuiva drag şi vrei să-i faci o surpriză dulce? Atunci această reţetă este exact ceea ce căutai. Prepară acest tort şi spune-ne cum ţi-a ieşit.

Ingrediente:

Pentru blat: 100 g făină 200 g ciocolată albă 8 ouă 130 g unt 130 g zahăr pudră

1 borcan gem de zmeură

300 ml frişcă

300 g zmeură

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Baţi gălbenuşurile şi adaugi treptat untul şi ciocolata topite. Separat, baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul, presărat „în ploaie“. Încorporezi albuşurile bătute în compoziţia de gălbenuşuri. Adaugi treptat şi făina şi mixezi. Încingi cuptorul.

Torni compoziţia într-o tavă, eventual, în formă de inimă, tapetată cu unt şi făină în prealabil. Laşi blatul la copt până capătă o culoare arămie. Dai blatul deoparte să se răcorească. Tai blatul în două. Ungi baza cu gem de zmeură şi aşezi cealalată jumătate a blatului. Presezi uşor ca să se aşeze bine peste cealaltă. Pui frişca într-un poş.

Îmbraci tortul cu flori din frişcă şi aşezi zmeură în mijlocul fiecărei flori. Laşi la răcit 2 ore şi poţi servi.