Tort oglindă cu căpşuni, cel mai apetisant desert cu care îţi vei cuceri invitaţii VIDEO

tort oglinda cu capsuni jpeg

Iată un desert apetisant, de sezon, care pune în valoare căpşunile. Se numeşte aşa, tocmai pentru că are un strat de ciocolată care arată exact ca o oglindă. Desertul este făcut cu un blat de ciocolată la bază, urmat de un mousse de ciocolată albă, un strat de jeleu de căpşuni, iar ultimul este de fapt o glazură de ciocolată neagră, care arată ca oglinda.

Tort oglindă cu căpşuni - Ingrediente

Pentru jeleul de căpşuni

300 g căpşuni proaspete, tăiate sferturi 2 linguri zahăr 5 g gelatină (pudră) 30 ml apă rece

Pentru blatul de ciocolată

100 g făină

30 g cacao pudră

5 g bicarbonat de sodiu

1/2 linguriţă sare

1 ou

100 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

3 linguri ulei

100 ml lapte bătut

100 ml apă fierbinte

Pentru mousse-ul de ciocolată albă

230 g ciocolată albă, tăiată bucăţi mici

160 g smântână pentru frişcă

400 g smântănă cu 35% grăsime, rece

2 linguriţe gelatină pudră

3 linguri apă rece

Pentru glazura de ciocolată (stratul de oglindă)

100 ml lapte condensat dulce

175 g ciocolată amăruie, tăiată în bucăţi mici

150 g zahăr

100 ml apă

10 g gelatină pudră

50 ml apă rece

3 linguri cacao pudră

Află cum se prepară tortul oglindă cu căpşuni din acest video.