Tort oglindă cu căpşuni, cel mai apetisant desert cu care îţi vei cuceri invitaţii VIDEO

Iată un desert apetisant, de sezon, care pune în valoare căpşunile. Se numeşte aşa, tocmai pentru că are un strat de ciocolată care arată exact ca o oglindă. Desertul este făcut cu un blat de ciocolată la bază, urmat de un mousse de ciocolată albă, un strat de jeleu de căpşuni, iar ultimul este de fapt o glazură de ciocolată neagră, care arată ca oglinda.
Tort oglindă cu căpşuni - Ingrediente
Pentru jeleul de căpşuni
300 g căpşuni proaspete, tăiate sferturi 2 linguri zahăr 5 g gelatină (pudră) 30 ml apă rece
Pentru blatul de ciocolată
100 g făină
30 g cacao pudră
5 g bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă sare
1 ou
100 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 linguri ulei
100 ml lapte bătut
100 ml apă fierbinte
Pentru mousse-ul de ciocolată albă
230 g ciocolată albă, tăiată bucăţi mici
160 g smântână pentru frişcă
400 g smântănă cu 35% grăsime, rece
2 linguriţe gelatină pudră
3 linguri apă rece
Pentru glazura de ciocolată (stratul de oglindă)
100 ml lapte condensat dulce
175 g ciocolată amăruie, tăiată în bucăţi mici
150 g zahăr
100 ml apă
10 g gelatină pudră
50 ml apă rece
3 linguri cacao pudră