Triunghiuri umplute cu carne

Chicken pasties jpeg

Impresionează invitaţii la masă cu aceste triunghiuri umplute cu carne, simplu şi uşor de preparat.

Ingrediente Pentru aluat 250 g făină 250 g brânză proaspătă de vaci 1 linguriţă praf de copt 3 gălbenuşuri sare Pentru umplutură 1 ou 1 ceapă 300 g amestec de carne tocată 1 morcov sare piper 1 căţel de usturoi

Mod de preparare - Triunghiuri umplute cu carne 

Pentru aluat, frămânţi brânza de vaci cu făina, praful de copt, sarea şi gălbenuşurile. Trebuie să obţii un aluat moale, uşor lipicios, dar pe care să-l poţi modela cu uşurinţă. Dacă mai este nevoie, mai poţi adăuga puţină făină pentru a obţine un aluat potrivit. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l pui la frigider o oră. Între timp te ocupi de umplutură. Într-o tigaie pui carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, morcovul dat prin răzătoare şi usturoiul pisat.

Laşi pe foc până scade toată zeama. După ce s-a răcit, adaugi în amestec oul, sare şi piper, după gust. Întinzi aluatul pe masă într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Decupezi triunghiuri pe care le umpli cu amestecul de carne. Lipeşti bine marginile fiecărui triunghi şi le pui pe o tavă cu hârtie de copt. Le coci 20 de minute în cuptorul încins, în prealabil.