Ingrediente pentru aluat:  500 g biscuiţi populari,  50 g margarină Delma pentru gătit şi copt
Pentru umplutură:  700 g brânză de vaci,  200 ml smântână,  5 linguri zahăr pudră,  1 esenţă de vanilie,  coaja rasă de la o lămâie,  1 lingură griş,  5 ouă,  miere,  150 g stafide

Dificultate: medie
Timp de preparare: 1 h 30 min
Nr. portii: 10

Mod de preparare

Fărâmiţezi biscuiţii în robot ori cu sucitorul şi‑i amesteci cu margarina Delma pentru gătit şi copt. Dacă ţi se pare compoziţia prea tare, mai adaugi margarină.

Amesteci brânza de vaci scursă bine cu zahărul pudră, ouăle, adăugate pe rând, şi smântâna. La sfârşit, adaugi grişul, puţin câte puţin, esenţa, coaja de lămâie şi stafidele.

Întinzi blatul de biscuiţi pe fundul unei forme rotunde. Torni compoziţia de brânză şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o oră şi 10 minute (până ce se rumeneşte deasupra). Scoţi pasca din formă după ce s-a răcit complet. O ornezi cu miere.

Loading...