Atunci când îţi inviţi prietenii la masă, în weekend sau în timpul săptămânii, prepară-le aceste aperitive simple. Vei vedea că ardeiul gras umplut cu brânză de capră şi bacon este delicios, iar micuţele gustări sunt uşor de preparat. Poţi să le pregăteşti în avans, iar când musafirii sosesc, le dai la cuptor şi vor fi gata în doar câteva minute.

Ardei graşi umpluţi cu brânză şi bacon - Ingrediente (8 porţii)

350 g ardei graşi dulci, mai mici
1-2 linguri de ulei de măsline
sare
piper
250-300 g brânză moale de capră
3 felii de bacon, prăjit şi mărunţit
1 lingură de ceapă verde proaspătă, tocată

Ardei graşi umpluţi cu brânză şi bacon - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Aşezi folie de aluminiu într-o tavă de copt şi o dai deoparte. Tai partea cu cotorul a ardeilor graşi, îi tai în două şi le scoţi seminţele. Îi aşezi într-un singur strat în tavă şi îi stropeşti cu ulei de măsline.

Într-un bol mic amesteci sare şi piper, după gust, cu brânza moale de capră, până la omogenizare. Umpli fiecare jumătate de ardei cu crema de brânză. Dai tava la cuptor 10 minute. Apoi, dacă ai cuptor cu încălzire de sus (broiler care se încinge repede), porneşti broilerul 1 minut, până când brânza capătă o culoare frumoasă şi se rumeneşte.

Scoţi tava din cuptor şi presari baconul mărunţit şi ceapa verde tocată. Serveşti aceste aperitive calde sau la temperatura camerei. Vei vedea că aceşti ardei graşi umpluţi cu brânză şi bacon sunt delicioşi.

Sursa + foto: www.kimshealthyeats.com

Gulii pane. Aperitivul cu care îi vei cuceri pe cei dragi

Aperitiv cu ceapă

Aperitiv rapid: mini-pizza din dovlecei FOTO

Aperitiv în două culori

Tort aperitiv

Loading...