În zilele de post, tofu este o alternativă perfectă pentru proteinele de origine animală. În combinaţie cu legume, îţi asigură doza de proteine şi vitamine.

Ingrediente:

1 baghetă

600 g tofu

1 roşie

1 ardei roşu

300 g ciuperci

câteva fire pătrunjel

ulei

sare

piper

felii de roşii

1 ardei iute

Mod de preparare:

Tai ciupercile mărunt, le pui la călit într-o tigaie cu puţin ulei şi le ţii până când scade zeama lăsată.
Adaugi ardeiul roşu tăiat cubuleţe. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Bagheta o tai în două pe lung, apoi în jumătate. Dai prin răzătoare brânza tofu şi o amesteci cu roşia
făcută cubuleţe şi cu pătrunjelul tocat.

Umpli jumătăţile de baghetă cu amestecul de legume, apoi întinzi brânza şi le dai la cuptorul preîncălzit
la 180 °C 15 minute.

Cu 5 minute înainte de a le scoate din cuptor, aşezi peste brânză felii de roşii şi rondele de ardei
iute. Le serveşti calde.

FOTO: Profimedia

Loading...