Baghetă cu tofu la cuptor
În zilele de post, tofu este o alternativă perfectă pentru proteinele de origine animală. În combinaţie cu legume, îţi asigură doza de proteine şi vitamine.
Ingrediente:
1 baghetă
600 g tofu
1 roşie
1 ardei roşu
300 g ciuperci
câteva fire pătrunjel
ulei
sare
piper
felii de roşii
1 ardei iute
Mod de preparare:
Tai ciupercile mărunt, le pui la călit într-o tigaie cu puţin ulei şi le ţii până când scade zeama lăsată. Adaugi ardeiul roşu tăiat cubuleţe. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Bagheta o tai în două pe lung, apoi în jumătate. Dai prin răzătoare brânza tofu şi o amesteci cu roşia
făcută cubuleţe şi cu pătrunjelul tocat.
Umpli jumătăţile de baghetă cu amestecul de legume, apoi întinzi brânza şi le dai la cuptorul preîncălzit
la 180 °C 15 minute.
Cu 5 minute înainte de a le scoate din cuptor, aşezi peste brânză felii de roşii şi rondele de ardei
iute. Le serveşti calde.
FOTO: Profimedia