Baghetă

DSC 4569 jpeg

Chef Andrei, bucătarul emisiunii „Click! Poftă bună!“, cu care te întâlneşti în fiecare sâmătă, de la ora 11.30, la Prima TV, te învaţă cum să prepari uşor o delicioasă baghetă crocantă.

Ingrediente

500 g făină 350 ml apă 10 g sare 1 plic drojdie uscată

Mod de preparare

Dizolvi bine drojdia în apă. Cerni făina într-un bol, faci o adâncitură în mijlocul ei şi verşi drojdia dizolvată. Frămânţi cu podul palmei, prin presare, până se încorporează, aproximativ 10-15 minute. Coca trebuie să aibă o consistenţă uşor lipicioasă. Aluatul este gata când nu mai rămâne cocă pe vas ori pe mâini. Acoperi cu un prosop şi laşi la temperatura camerei, cam 30 de minute.

Încingi cuptorul şi bagi în el un vas cu apă. În acest fel când coci pâinea aceasta va căpăta coaja crocantă.

Presari făină pe un blat de lucru şi întinzi coca uşor cu sucitorul, apoi o împătureşti şi iar o întinzi. Repeţi operaţiunea aceasta de patru ori, apoi o tai în patru părţi egale. Faci din fiecare bucată de cocă un rulou.

Întinzi foaie de copt într-o tavă şi aşezi baghetele obţinute, având grijă să nu se lipească între ele. Presari făină pe fiecare baghetă şi crestezi uşor din loc în loc, le mai laşi 15 minute în tavă.

Le stropeşti cu puţină apă şi le dai la cuptor 25 de minute.