În perioada sarcinii, consumul de alcool este strict interzis, deoarece substanţa dăunează bebeluşului. Însă dacă ai poftă de bere, merită să încerci această reţetă cu ghimbir. Vei vedea cât de simplu este să îţi prepari la tine acasă propria bere cu ghimbir, care se face cu 8 zile în avans.

Ingrediente

½ linguriţă drojdie uscată
1 linguriţă zahăr pudră
½ linguriţă ghimbir măcinat
1 cană apă caldă
1 lingură zahăr pudră, în plus
2 linguriţe ghimbir măcinat, în plus
Pentru berea de ghimbir
4 căni zahăr pudră
60 ml zeamă de lămâie, strecurată
3,75 litri apă

Mod de preparare

Pui drojdia, zahărul, ghimbirul şi apa caldă într-un borcan. Amesteci cu o furculiţă ca să se dizolve drojdia. Acoperi cu un prosop de bucătărie şi laşi compoziţia peste noapte, la temperatura camerei. Adaugi 1 linguriţă de zahăr pudră şi ½ linguriţă de ghimbir măcinat. Acoperi din nou cu un prosop de bucătărie şi laşi să stea peste noapte. Repeţi procesul cu restul de zahăr pudră şi ghimbir măcinat în următoarele 3 zile.

Pentru berea de ghimbir, pui zahărul şi 3,75 litri de apă rece într-o cratiţă încăpătoare. Amesteci şi încălzeşti la foc mediu spre mare, până când se dizolvă zahărul. Adaugi zeama de lămâie.

Pui tifon curat într-o sită şi strecori compoziţia de drojdie. O încorporezi în siropul cald de zahăr. Împarţi lichidul în 3 sticle de plastic de 2 litri şi le închizi cu un capac. Le laşi într-un loc răcoros, 3-4 zile. Dai la frigider. Consumi berea de ghimbir în interval de 2 săptămâni.

PONT: Când umpli recipientele de plastic, e bine să laşi un spaţiu de 5 cm de la gura sticlei, ca să permiţi drojdiei din bere să "fiarbă". Foloseşte sticle de plastic, ca să nu se spargă. E bine să mai deşurubezi capacele la fiecare câteva zile, ca să nu se acumuleze presiune în sticle.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Loading...