Biscuiţi şpriţaţi cu unt
Cafeaua sau ceaiul sunt mai bune dacă le savurezi cu biscuiţi şpriţaţi. Îţi recomandăm o reţetă reuşită, cu unt din abundenţă şi ciocolată albă.
Ingrediente:
200 g unt 200 g făină 200 g zahăr pudră 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1/2 fiolă esenţă de vanilie
Pentru decor:
150 g ciocolată albă de menaj
100 ml smântână dulce
bombonele decorative de ciocolată
8
1h 10 min
mică
Mod de preparare:
Freci spumă untul cu zahărul, adaugi oul bătut, esenţa şi făina cernută cu praful de copt. Pui compoziţia într-un poş şi şpriţezi biscuiţi cât vrei de lungi într-o tavă în care ai pus hârtie de copt.
Coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute, la foc mic.
Topeşti ciocolata albă rasă pe baie de aburi împreună cu smântăna dulce. După ce se răcesc fursecurile, le înmoi cu fundul şi cu unul din capete în ciocolată albă, presari bobiţe de ciocolată şi le pui pe un grătar să se întărească.