Biscuiţi şpriţaţi umpluţi cu cremă de unt
Este una dintre cele mai bune şi simple reţete, pe care aproape orice gospodină ştie să o facă. Iată de ce ai nevoie pentru biscuiţi spriţaţi, aromaţi cu scorţişoară.
De ce ai nevoie pentru biscuiţi
350 g făină
100 g pesmet
½ linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
200 g unt
100 g zahăr
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
lapte, dacă este necesar
Pentru umplutură
100 g unt
200 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră
2-3 linguri frişcă
Cum se prepară biscuiţii
Dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu sarea, pesmetul şi scorţişoara. Mixezi untul moale cu zahărul şi esenţa de vanilie până când se omogenizează şi capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi oul, omogenizezi, apoi încorporezi făina. La final trebuie să obţii o consistenţă mai moale, ca o cremă. Adaugi lapte dacă mai este nevoie. Pui compoziţia în poş şi formezi biscuiţii şpriţaţi, direct în tava cu hârtie de copt. Laşi spaţii între ei. Dai tava la cuptor până când biscuiţii se rumenesc uşor la suprafaţă, apoi îi laşi la răcorit.
Pentru cremă, mixezi untul rece cu zahărul şi esenţa de vanilie. O pui în poş şi umpli jumătate din biscuiţi.
Pentru glazură, topeşti ciocolata cu frişca. Înmoi un capăt al biscuiţilor rămaşi în ciocolată şi-i pui peste cei cu cremă. Îi dai la rece peste noapte.