Este una dintre cele mai bune şi simple reţete, pe care aproape orice gospodină ştie să o facă. Iată de ce ai nevoie pentru biscuiţi spriţaţi, aromaţi cu scorţişoară.

De ce ai nevoie pentru biscuiţi

350 g făină

100 g pesmet

½ linguriţă scorţişoară

1 praf de sare

200 g unt

100 g zahăr

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

lapte, dacă este necesar

Pentru umplutură

100 g unt

200 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură

200 g ciocolată neagră

2-3 linguri frişcă

Cum se prepară biscuiţii

Dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu sarea, pesmetul şi scorţişoara. Mixezi untul moale cu zahărul şi esenţa de vanilie până când se omogenizează şi capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi oul, omogenizezi, apoi încorporezi făina. La final trebuie să obţii o consistenţă mai moale, ca o cremă. Adaugi lapte dacă mai este nevoie. Pui compoziţia în poş şi formezi biscuiţii şpriţaţi, direct în tava cu hârtie de copt. Laşi spaţii între ei. Dai tava la cuptor până când biscuiţii se rumenesc uşor la suprafaţă, apoi îi laşi la răcorit.

Pentru cremă, mixezi untul rece cu zahărul şi esenţa de vanilie. O pui în poş şi umpli jumătate din biscuiţi.

Pentru glazură, topeşti ciocolata cu frişca. Înmoi un capăt al biscuiţilor rămaşi în ciocolată şi-i pui peste cei cu cremă. Îi dai la rece peste noapte.

Sursa http://thebeachhousekitchen.com

Loading...