Borşul cu perişoare perpelite este o reţetă mai neobişnuită, pentru că ne-am obişnuit cu reţeta clasică.

Ingrediente

Pentru borş

3 fire de ceapă verde
2 morcovi
1 gulie mare
1 ţelină cu frunze şi coadă
mărar verde
busuioc verde
zeamă de lămâie
sare
piper

Pentru perişoare
300 g carne de curcan tocată
1 ceapă tocată fin
1 ou
pătrunjel verde tocat mărunt
sare
piper
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Amestecă carnea tocată cu restul ingredientelor pentru perişoare, potrivind gustul cu sare şi piper, apoi formează cu mâna perişoare rotunde sau lunguieţe (după preferinţă) şi perpeleşte-le uşor în ulei bine încins, doar pentru a prinde o crustă la suprafaţă. Scoate-le deoparte pe o farfurie şi păstrează-le calde. Separat, curăţă legumele, spală-le şi taie-le după preferinţă. Fierbe 2 l de apă cu sare. Adaugă legumele în apă când clocoteşte şi lasă-le să fiarbă 15 minute. Apoi adaugă perişoarele şi lasă-le să mai fiarbă încă 15 minute. Potriveşte gustul cu sare şi piper, adaugă mărarul tocat, busuiocul prins în buchet. După 2-3 clocote, ia vasul de pe foc şi scoate busuiocul. Adaugă zeamă de lămâie după gust şi lasă oala acoperită 5 minute înainte de a servi borşul. Zeama de lămâie poate fi înlocuită cu borş de casă.

Loading...