La orice tavernă din însorita Grecie vei găsi în meniul brânza „saganaki“. Este servită la aperitiv, stropită cu sirop de miere.

De ce ai nevoie brânza „saganaki“

Pentru sirop

4 linguri miere

4 linguri oţet

50 ml bere

Pentru brânza „saganaki“

4 foi de plăcintă

4 felii brânză feta

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară brânza„saganaki“

Pentru sirop, pui toate ingredientele într-o cratiţă pe foc şi le fierbi câteva minute, până când sosul se îngroaşă. Îl dai deoparte.

Înfăşori fiecare felie de brânză în câte o foaie de plăcintă, o pui în ulei încins şi o rumeneşti pe ambele părţi, apoi o scoţi pe şervete de hârtie pemtru a se absorbi excesul de ulei.

Serveşti brânza cu sos de miere.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

Loading...