Brânză „saganaki“, reţeta tradiţională grecească

branza jpeg

La orice tavernă din însorita Grecie vei găsi în meniul brânza „saganaki“. Este servită la aperitiv, stropită cu sirop de miere.

De ce ai nevoie brânza „saganaki“

Pentru sirop

4 linguri miere

4 linguri oţet

50 ml bere

Pentru brânza „saganaki“

4 foi de plăcintă

4 felii brânză feta

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară brânza„saganaki“

Pentru sirop, pui toate ingredientele într-o cratiţă pe foc şi le fierbi câteva minute, până când sosul se îngroaşă. Îl dai deoparte.

Înfăşori fiecare felie de brânză în câte o foaie de plăcintă, o pui în ulei încins şi o rumeneşti pe ambele părţi, apoi o scoţi pe şervete de hârtie pemtru a se absorbi excesul de ulei.

Serveşti brânza cu sos de miere.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro