Am încercat diverse reţete de brioşe în ultimul timp, dar cu umplutură de caise nu am preparat niciodată. Aşa că a sosit vremea şi acestei încercări.

Ingrediente (12 brioşe)

3 linguri unt topit
1/4 cană miere
2 ouă
2 banane pasate
3/4 linguriţă praf de copt
1/4 linguriţă sare
3 căni făină
1/4 cană nuci pisate
1/4 cană caise proaspete sau din compot

Pentru ornat
câţiva mieji de nucă

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Pui hârtie pentru copt în 12 forme de brioşe. Într-un bol mare, amesteci untul, mierea, ouăle şi bananele. Adaugi praful de copt şi sarea, apoi făina, nucile pisate şi caisele, şi amesteci bine, până când obţii o compoziţie omogenă.

Umpli formele cu acest aluat şi le laşi la cuptor 25-30 de minute. Dai deoparte şi le scoţi din formă când s-au mai răcit. Ornezi cu bucăţi de nuci.

Loading...
Evaluează articolul