Iată un desert decadent şi delicios, ideal de servit la petreceri. Desertul seamănă cu clasica "lava cake" şi se prepară în scurt timp. Combinaţia de ciocolată şi zmeură este de-a dreptul irezistibilă, aşa că merită să încerci reţeta.

Ingrediente

300 g ciocolată (semi-dulce)
100 g unt
4 ouă
100 g zahăr
1 păstaie de vanilie
100 g făină
300 g zmeură
sare
zahăr pudră, pentru servire

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Toci ciocolata grosier. Într-o cratiţă, topeşti ciocolata la foc mic. Adaugi untul şi amesteci bine, până se omogenizează. Adaugi ouăle în vasul unui mixer şi le baţi împreună cu zahărul, seminţele din păstaia de vanilie şi un praf de sare până devin spumoase. Apoi adaugi făina şi mixezi până se omogenizează. Adaugi ciocolata topită şi continui să mixezi până când toate ingredientele se combină.

Aşezi hârtie de brioşe în forme. Umpli fiecare formă până la jumătate cu aluatul obţinut. Pui două bucăţi de zmeură în fiecare formă şi torni restul de aluat. Păstrezi zmeura rămasă pentru servire. Dai tava de brioşe la congelator 10 minute.

Scoţi tava de la congelator şi o dai direct la cuptorul încălzit, 7-9 minute. Scoţi din cuptor şi laşi brioşele 10 minute să se răcească. Le pudrezi cu zahăr. Le serveşti cu restul de zmeură alături.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...