Ne-am gândit să dăm startul acestei săptămâni cu brioşe de cacao cu îngheţată de vanilie. Recunoaştem! Nu am preparat noi îngheţata, dar am căutat una bună pentru a însoţi aceste brioşe delicioase!

Brioşe de cacao cu îngheţată de vanilie - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat
100 g unt
150 g zahăr pudră
2 gălbenuşuri
2 pliculeţe zahăr vanilat
250 g făină
1 praf de copt
125 ml lapte
60 g cacao
coaja rasă de la o portocală
4 albuşuri
unt şi făină pentru tapetarea formelor

Pentru ornat
250 g îngheţată de vanilie
70 g ciocolată menaj topită

Brioşe de cacao cu îngheţată de vanilie - Mod de preparare

Baţi untul moale cu zahărul, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt, cacaua, coaja rasă de portocală şi laptele, amestecând uşor cu o spatulă sau cu o lingură de lemn.
pasul 1

Ungi cu unt şi tapetezi cu făină formele de brioşe, le umpli ¾ cu aluat şi le introduci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute, la foc potrivit.
pasul 2

Scoţi brioşele din forme şi le laşi să se răcească bine. Pui câte o cupă de îngheţată pe fiecare brioşă în parte.
pasul 3

Topeşti ciocolata menaj într-un vas pe baie de aburi şi după ce s-a răcit un pic o pui într-un şpriţ. Ornezi cu aceasta brioşele cu îngheţată.
pasul 4

foto: profimedia

Brioşe cu cireşe

Brioşe cu lămâie

Brioşe pufoase cu banane

Loading...
Evaluează articolul