Brioşe de plăcintă cu dovleac

Brioşe de plăcintă cu dovleac jpeg

Odată cu venirea toamnei vin şi deserturile bune, din dovleac! Avem pentru tine o reţetă uşor de preparat şi cu o tavă plină de brioşe de plăcintă de dovleac. Sau, de ce nu, mini-plăcinţele!

Brioşe de plăcintă cu dovleac

Ingrediente (12 porţii)

  • 425 g piure de dovleac
  • 355 ml lapte lapte condensat neîndulcit (evaporat)
  • 150 g zahăr 
  • 1 linguriţă scorţişoară, în plus pentru gust
  • ¼ linguriţă cuişoare măcinate
  • ½ linguriţă de ghimbir măcinat
  • ½ linguriţă sare
  • 2 ouă
  • 2 blaturi de plăcintă, decongelate
  • frişcă
  • îngheţată

Prepară şi: 

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun

Mod de preparare

Într-un bol, amestecaţi bine ingredientele uscate.

Adăugaţi ouăle şi dovleacul şi amestecaţi.

Adăugaţi treptat laptele evaporat, amestecând constant.

Preîncălziţi cuptorul la 180° C.

Cu un capac de borcan sau formă, tăiaţi 12 cercuri de 4 cm (10 cm) din crusta plăcintei. Apăsaţi în fiecare gaură de brioşă unsă.

Perforează uşor fundul crustei cu o furculiţă.

Umpleţi fiecare crustă de plăcintă cu umplutură.

Se coace 20-30 de minute, până când deasupra crustei devine maro auriu.

Adăugaţi îngheţata preferată sau frişcă, cu un vârf de scorţişoară.

Poftă bună!

Prepară şi: 

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz

Sursa