Odată cu venirea toamnei vin şi deserturile bune, din dovleac! Avem pentru tine o reţetă uşor de preparat şi cu o tavă plină de brioşe de plăcintă de dovleac. Sau, de ce nu, mini-plăcinţele!

Brioşe de plăcintă cu dovleac

 

Ingrediente (12 porţii)

 
  • 425 g piure de dovleac
  • 355 ml lapte lapte condensat neîndulcit (evaporat)
  • 150 g zahăr 
  • 1 linguriţă scorţişoară, în plus pentru gust
  • ¼ linguriţă cuişoare măcinate
  • ½ linguriţă de ghimbir măcinat
  • ½ linguriţă sare
  • 2 ouă
  • 2 blaturi de plăcintă, decongelate
  • frişcă
  • îngheţată

Mod de preparare

 
Într-un bol, amestecaţi bine ingredientele uscate.
Adăugaţi ouăle şi dovleacul şi amestecaţi.
Adăugaţi treptat laptele evaporat, amestecând constant.
Preîncălziţi cuptorul la 180° C.
Cu un capac de borcan sau formă, tăiaţi 12 cercuri de 4 cm (10 cm) din crusta plăcintei. Apăsaţi în fiecare gaură de brioşă unsă.
Perforează uşor fundul crustei cu o furculiţă.
Umpleţi fiecare crustă de plăcintă cu umplutură.
Se coace 20-30 de minute, până când deasupra crustei devine maro auriu.
Adăugaţi îngheţata preferată sau frişcă, cu un vârf de scorţişoară.
Poftă bună!
 
 
Loading...