Această reţetă de briose pufoase cu nuca, ciocolata si frisca am primit-o de la cititoarea noastră Rada Adriana Mariana, din Oradea. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

100 ml ulei
200 ml lapte
4 oua mari intregi
250gr. Zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 gr faina
1 plic praf de copt
1 esenta de rom
4 linguri nuca macinata
50gr. ciocolata

Pentru decor:
100 ml frisca lichida
bombone decorative

Mod de preparare:

Într-un castron batem ouale cu  zahărul şi zahărul  vanilat, apoi treptat adăugam uleiul , făina amestecată cu praful de copt  şi laptele. Toate se mixeaza până devine ca o pasta. Compoziţia se pune în forme de brioşe doar trei părţi. În compoziţia rămasă se pune nuca, esenţă de rom şi ciocolată răzuită mărunt. În fiecare formă se pune puţin din compoziţia cu nucă şi ciocolată. Se coc 15-20 minute la 180 grade. După ce se coc aceste briose pufoase se lasă la răcit şi apoi se ornează cu frişcă bătută în prealabil şi bombone decorative (dupa preferinţe).

Ies aproximativ 24 de brioşe pufoase mari.

Briose cu interior moale

Briose cu caise

Briose cu rubarba

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.

Loading...