Aceste brioşe sărate cu caşcaval şi piper sunt o garnitură perfectă pentru orice preparat mai consistent de toamnă şi de iarnă. Vei vedea că îţi va plăcea şi ţie combinaţia de piper negru, ceapă verde şi caşcaval de calitate.

Brioşe sărate cu caşcaval şi piper  - Ingrediente

50 g caşcaval (de preferabil brânză Gruyère)
20 g ceapă verde
3 ouă
350 ml lapte
50 g unt topit
200 g făină
1 linguriţă piper negru măcinat
1 linguriţă sare
unt, pentru uns tava

Brioşe sărate cu caşcaval şi piper  - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungi cu unt o tavă de brioşe. Toci ceapa verde şi dai caşcavalul sau brânza prin răzătoare. Într-o cană mare de măsurat, amesteci ouăle, laptele şi untul topit, până la omogenizare.
pasul1
Adaugi caşcavalul, ceapa verde, făina, piperul şi sarea şi amesteci bine, până se combină toate ingredientele.
pasul2
Pui tava de brioşe goală în cuptorul încins la 220 de grade, aproximativ 5 minute, pentru a o încinge. O scoţi din cuptor şi umpli fiecare formă cu aluatul, dar nu mai mult de jumătate. Dai tava la cuptor aproximativ 25 de minute sau până se rumenesc frumos brioşele.
pasul3
Nu deschizi uşa cuptorului până când nu sunt făcute. Le laşi să se răcească puţin (câteva minute), înainte să le scoţi din tavă. Le serveşti la calde sau la temperatura camerei.

Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 25 de minute

Sursa + foto: kitchenstories.io

Brioşe cu pere şi ghimbir. Desertul mult aşteptat cu fructe de sezon

Brioşe cu spanac şi cartofi

Brioşe cu bacon şi spanac, ideale pentru micul dejun FOTO

Brioşe sărate cu broccoli

Loading...