Brioşe sărate cu dovleac şi orez

profimedia briosa orez jpeg

Brioşe sărate cu dovleac şi orez: Această reţetă are o savoare deosebită, datorită modului în care este gătit orezul.

Brioşe sărate cu dovleac şi orez

Această reţetă are o savoare deosebită, datorită modului în care este gătit orezul. O încerci?

Dificultate medie/Preparare: 1 h/1 tavă

Ingrediente:

200 g orez

200 g dovleac plăcintar

4 linguri parmezan ras

2 cepe

sare, piper

ulei

200 g ciuperci

2 ouă

400 ml apă

3 căţei usturoi

câteva fire de mărar

Brioşe sărate cu dovleac şi orez

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe şi-l pui la fiert în apă cu sare 30 de minute, apoi îl pasezi cu blenderul până devine piure. Tai o ceapă mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi piureul de dovleac şi torni apa. Laşi amestecul să dea în clocot, apoi pui orezul spălat în mai multe ape. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. După ce a fiert orezul, îl laşi la răcit, adaugi parmezanul ras şi ouăle, apoi răstorni compoziţia în forme de brioşe unse cu ulei. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20-25 de minute.

Între timp, pregăteşti ciupercile. Toci ceapa rămasă şi o pui la călit în puţin ulei. Tai ciupercile mărunt şi le adaugi în tigaie, laşi să fiarbă, la foc mic până se evaporă zeama. Adaugi usturoiul pisat şi mai ţii pe foc 3-4 minute, amestecând frecvent. La final, presari mărarul tocat.

Serveşti brioşele pe pat de salată verde şi cu ciupercile sotate.

FOTO: Profimedia