Îi mulţumim Ştefaniei Moldovean din localitatea Podu-Oltului pentru această reţetă.

Ingrediente

450 g smântână
200 g unt (untură)
150 g unt
4-5 ouă
4-5 linguri zahăr
1 esenţă vanilie
600 g făină
300 g nucă măcinată
zahăr pudră
1 praf sare

Mod de preparare

Amesteci smântâna cu untul sau cu untura, până se omogenizează, apoi adaugi gălbenuşurile şi vanilia. Cerni făina şi o încorporezi în aluat şi amesteci până se dezlipeşte de pe mână.
Împarţi aluatul în 6, întinzi fiecare bucată şi ungi cu unt topit, apoi rulezi fiecare foaie, acoperi cu folie şi dai la frigider 2-3 ore. Între timp, pregăteşti umplutura: baţi albuşurile cu un praf de sare, adaugi zahărul şi, la final, nuca. Scoţi câte un sul de aluat din frigider şi întinzi, decupezi cu o formă rotundă şi umpli cu compoziţia de nucă. Acoperi cu două părţi, apoi răsuceşti capetele. Pui în tavă şi le coci la foc potrivit, până sunt rumenite – 20 de minute, la 170 °C –, după care le tăvăleşti prin zahăr pudră.

Loading...