Vrei un aperitiv uşor, dar gustos şi nu ai nici o idee? Uite reţeta pentru un aperitiv delicios şi foarte uşor de preparat:

Ingrediente

2 dovlecei
1 lingură ulei de măsline şi în plus pentru ungerea dovleceilor
sare
piper
1 lingură oţet balsamic
3 linguri parmezan răzuit
2 linguri busuioc proaspăt, tocat

Mod de preparare

Încinge grătarul la foc mediu sau cuptorul la 425 grade F. Taie dovleceii în felii de 1-2 cm grosime. Unge feliile de dovlecel cu ulei de măsline pe ambele părti şi asezonează-le cu sare şi piper.

Taie roşiile pe jumătate şi elimină cu grijă seminţele din interior. Taie jumătăţile de roşii în bucăţi mici şi aşază-le într-un bol. Adaugă 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de oţet balsamic.

Adauga brânza parmezan, sare, piper, după gust şi busuioc şi amestecă toate ingredientele. Aşază dovleceii pe grătar şi lasa-i pentru 2-3 minute pe fiecare parte. Dacă doreşti sa pregăteşti dovleceii în cuptor, încinge cuptorul timp de 10 minute şi gateşte dovleceii 5 minute, până când se rumenesc.

Serveşte dovleceii alaturi de mixul de roşii.

sursa: lisasdinnertimedish.com

Loading...