Aperitiv sau fel de mâncare de sine stătător, această budincă cu ciuperci poate fi preparată repede şi este şi foarte gustoasă.

Ingrediente pentru budincă cu ciuperci

6 linguri parmezan ras
3-4 ciuperci
6 linguri făină
2 linguri pesmet
8 ouă
80 g unt
1/2 piept de pui fiert
5 linguri smântână
1 legătură pătrunjel
sare

Mod de preparare pentru budincă cu ciuperci

Se freacă energic untul cu o lingură de lemn, se adaugă, pe rând, gălbenuşurile, frecând insistent după fiecare până se încorporează perfect. Se adaugă ciupercile şi pieptul de pui date prin maşina de tocat. Separat, se amestecă parmezanul ras, smântâna, o lingură de pesmet, pătrunjelul tocat şi făina turnată treptat, apoi se amestecă cele două compoziţii. Se potriveşte gustul de sare. La sfârşit, se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare şi se toarnă compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi tapetată cu ­restul de pesmet. Budincă cu ciuperci se coace aproximativ 40-45 de minute, la foc potrivit, fără a deschide cuptorul ­până la sfârşit. Budinca cu ciuperci se serveşte ­caldă.

Plăcintă cu legume

Plăcintă fără aluat, cu carne

Lasagna cu carne şi sos bolognez

Loading...