O mâncare potrivită pentru acest sfârşit de săptămână poate fi această budincă de carne de porc cu cartofi noi şi roşii la cuptor. Este absolut delicioasă, va fi cu siguranţă pe gustul oricui, şi unde mai pui, că, de fapt, poţi folosi orice carne vrei (mai puţin cea de peşte).

Budincă de carne de porc cu cartofi noi şi roşii la cuptor - Ingrediente

1 kg cartofi potriviţi
4 linguri ulei
500 g carne de porc
1 ceapă
1 morcov mare
2 roşii mari
2 ouă
200 ml smântână
2 linguri pesmet
unt pentru uns vasul
sare
piper

Budincă de carne de porc cu cartofi noi şi roşii la cuptor - Mod de preparare

Cartofii se curăţă şi se spală. Se pot folosi şi cu coajă, spălaţi foarte bine. Se opresc doi cartofi, iar restul se ­taie felii. Se încing două linguri de ulei în tigaie, se prăjesc feliile de cartofi şi se scot deoparte. Carnea se spală şi se taie bucăţi mici. Se curăţă ceapa şi morcovul şi se taie mărunt, iar cei doi cartofi opriţi, cubuleţe. Carnea se prăjeşte în două linguri de ulei încins, se adaugă ceapa, morcovul, cartofii cubuleţe şi se lasă pe foc cinci minute. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Roşiile se spală, se ­taie felii, iar smântâna se amestecă cu ouăle. Se ­unge un vas termorezistent cu unt şi se aşază pe fund un strat de felii de cartofi. Se pune amestecul de carne şi se acoperă cu feliile de cartofi rămase. Se pun ­felii de roşii deasupra, se presară cu pesmet şi se toarnă amestecul de smântână cu ouă. Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit pentru
40-45 de minute, iar rezultatul este cea mai bună budincă de carne de porc cu cartofi noi şi roşii la cuptor.

Loading...