O budincă delicioasă, servită cu cremă de portocale, va aduce cu siguranţă un plus de savoare mesei de Crăciun.

Ingrediente:

175 g stafide, coacăze şi struguri
140 g cireşe
50 g migdale
Coaja de la o lămâie şi o portocală
1 morcov curăţat şi dat prin răzătoare
150 ml coniac
50 ml lichior de portocale
175 g zahăr brun
175 g miez de pâine
125 g făină
Un sfert de linguriţă de nucşoară rasă
175 g unt îngheţat
2 ouă bătute
Mirodenii aromate
O crenguţă de brad pentru decorare

Mod de pregătire:

Amestecaţi într-un bol fructele, migdalele, coaja de portocală şi morcovul cu lichiorul de portocale si coniacul. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l peste noapte.
Adăugaţi celelalte ingrediente în compoziţie împreună cu untul şi ouăle, apoi amestecaţi.

Ungeţi  un castron adânc cu unt şi acoperiţi marginile cu hârtie pentru copt. Turnaţi conţinutul, şi folosind o lingură, faceţi o gaură în mijloc.
Acoperiţi întregul conţinut cu hârtie pentru copt şi în final, intreaga tava, legând cu aţă.

Puneţi castronul  într-un recipient mai mare şi adăugaţi apă, până la jumătatea acestuia.Acoperiţi cu o farfurie şi lăsaţi compoziţia la aburi timp de 6 ore.Adăugaţi apă dacă este necesar.
Treceţi apoi la coacere.Aşezaţi bolul într-o tavă umplută cu apă, acoperiţi cu folie şi lăsaţi conţinutul la copt, timp de 6 ore, la o temperatură de 140 grade.Verificaţi din când în când nivelul apei pentru a nu se evapora.

Se lasă la răcit, se decorează cu rămurica de brad. Se poate servi şi cu îngheţată

Loading...