Îi mulţumi Evei Staronschi din Suceava pentru că ne-a trimis această reţetă la redacţie!

Ingrediente

4 ouă
250 g griş
150 g zahăr
1 l lapte
1 praf de sare

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul. Peste acestea pui grişul în ploaie, amestecând încontinuu. Baţi albuşurile spumă şi adaugi treptat în compoziţia făcută anterior, amestecând încet de jos în sus. Aluatul trebuie să aibă consistenţa celui de chec. Torni în tava pentru prăjituri şi dai la cuptor. Separat, pui laptele la fiert cu un praf de sare. Când budinca începe să se rumenească, scoţi din cuptor şi cu un polonic torni încet peste ea laptele fierbinte. Budinca absoarbe încet laptele. După această operaţiune, dai tava din nou la cuptor încă 10 minute. Serveşti caldă, cu dulceaţă deasupra.

Loading...
Evaluează articolul