Profită de gustul inconfundabil al unui desert apetisant, precum această budincă de orez. O poţi servi alături de dulceaţa ta preferată sau de un sos de fructe.

Ingrediente

220 g orez
750 ml – 1 litru lapte
1 praf sare
2 ouă
70 g unt moale
80 g zahăr
zahăr vanilat, după gust
dulceaţă, după preferinţă

Mod de preparare

Speli orezul şi îl scurgi. Fierbi laptele până dă în clocot. Adaugi orezul, cu un praf de sare, în laptele clocotit. Acoperi vasul şi fierbi la foc mic.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Separat, freci untul până devine spumă, adaugi gălbenuşurile şi zahărul şi pe cel vanilat şi freci în continuare. Amesteci compoziţia cu orezul, înainte ca acesta să se răcească.

La final, adaugi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o formă unsă cu unt şi umpli forma pe trei sferturi. Dai la cuptor 1 oră până se rumeneşte budinca. O serveşti cu dulceaţă.

Foto: www.taste.com.au

Loading...