Vremea căpşunilor a trecut de ceva timp, dar ne putem bucura oricând de gustul lor găsindu-le pe raftul magazinelor.

Ingrediente:

2 linguri de unt topit
7 felii de pâine ruptă în bucăţele
3 căni şi un sfert de căpşuni tăiate bucăţi
3 ouă
o cană şi un sfert de lapte
3 sferturi de cană de frişcă
3 sferturi de cană de zahăr
o linguriţă de esenţă de vanilie
(opţional puteţi folosi şi căpşuni din compot)

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Ungeţi o tavă de prăjituri cu untul topit. Amestecaţi bucăţile de pâine cu cele de căpşuni şi puneţi-le în tavă. Bateţi oăule împreună cu laptele,căpşunile din compot, smântâna, zahărul şi esenţa de vanilie. Turnaţi această compoziţie peste pâinea şi căpşunile din tavă şi presaţi cu o linguriţă pentru ca pâinea să absoarbă amestecul. Se lasă la cuptor 40-45 de minute.

Foto: tastespotting.com

Loading...