A venit sezonul preparatelor rapide, dar fresh şi sănătoase. Grătarele sfârâie, iar tu poţi prepara cei mai delicioşi burgeri, din diverse ingrediente. Iată o reţetă pentru vegetarieni, pe care o va iubi însă toată lumea: burgeri din ciuperci.

 

Ingrediente

  • 4 ciuperci brune mari
  • 4 ardei capia
  • 200 g brânză cu mucegai albastru
  • 2 linguri ulei 
  • 30 g unt
  • zeamă de lămâie, după gust
  • sare, după gust
  • piper, după gust 
  • 4 chifle graham
  • 50 g rucola

Pentru sosul de iaurt cu usturoi

  • 8 căţei usturoi
  • 100 g iaurt gras
  • 1lingură ulei
  • sare, după gust

Mod de preparare

Încingi grătarul şi coci ardeii capia, îi presari cu sare şi îi laşi câteva minute. Apoi îi cureţi şi torni peste ei uleiul şi zeama de lămâie. Îi laşi deoparte la scurs.

Pe grătarul încins pui ciupercile curăţate şi spălate cu pălăria în sus, le coci 5 minute, le întorci, le mai laşi 5 minute, apoi le scoţi şi le presari cu sare şi cu piper.

Pentru sos, cureţi usturoiul, îl mărunţeşti, pui sare şi îl zdrobeşti în mojar. Torni uleiul, puţin câte puţin, amestecând continuu. Adaugi iaurtul şi continui să amesteci până se omogenizează. Sosul îl ţii la rece.

Tai chiflele, aşezi pe o jumătate frunze de rucola spălate şi uscate, o lingură de sos de iaurt cu usturoi, o ciupercă cu pălăria în jos, presari bucăţele de brânză cu mucegai şi aşezi 4-5 fâşii de ardei copt.  Procedezi astfel până termini ingredientele.

FOTO: Shutterstock

Loading...