Mai puţin cunoscută, această reţetă din Muntenia de sud l-a entuziasmat la vremea ei pe Păstorel, dar şi pe generalul Burtalau (Berthelot) fost militar de mare carieră franco-română în primul război mondial, om falnic şi mâncău, azi nume de stradă în buricul Bucureştilor (vedeţi cum se ţese încet o plasă de cuvinte ademenitoare, menită să vă seducă-introducă, prin atmosferă-burtă, Burtalau, buric...?)
Dacă un general francez, învăţat la furculiţa fină, s-a lasat destabilizat de varlavele bucate munteneşti, vă puteţi imagina cum am reactionat noi, cei deja plimbaţi pe lângă ciorbele şi tuslamalelede zahana, când am avut o surpriza atât de neaşteptată ca burta umplută! În primul rând trebuia să-i găsim vinul, unul roşu, desigur, că e lucru porcesc şi cu fală întocmit. Dar nu unul greu, că avem, uite, verdeaţa, iaurt: merge şi ca intrare, merge şi ca fel de mijloc. Aşa ca roşu-roşu, dar mai blând.

Cât despre reţetă, iată ce trebuie să ştiţi:

..........................

Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI

Loading...