Cartofi copţi de două ori (digestie)

Cartofi copti de doua ori jpeg

Această reţetă este preparată cu ajutorul unor ingrediente care ajută digestia şi care vor lucra pentru a-ţi micşora stomacul. Ai grijă de sistemul tău digestiv şi mănâncă o porţie de cartofi copţi de două ori în coajă.

Ingrediente (4 porţii)

2 cartofi mari 2 linguriţe ulei de măsline 2 linguriţe seminţe de chia 1 ardei gras roşu mare, tăiat cubuleţe sare piper negru parmezan ras, după gust

Mod de preparare

Înţepi cartofii şi îi dai la cuptorul cu microunde, setat la putere maximă, 7-10 minute (în funcţie de cuptor). Îi laşi 2 minute, apoi îi tai în jumătăţi, pe lungime, şi îi dai deoparte până se mai răcesc. Între timp, încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu-mare. Adaugi seminţele de chia şi le rumeneşti 1 minut. Adaugi ardeiul gras, sarea şi piperul şi le tragi în tigaie între 3 şi 5 minute sau până se înmoaie.

Încingi cuptorul. Răzuieşti miezul de cartof într-un bol, lăsând însă o coajă consistentă. Adaugi amestecul de ardei gras şi un pic de parmezan în acelaşi bol şi pasezi până obţii un piure. Aşezi cojile de cartofi pe o tavă de copt. Cu o lingură, pui umplutura înapoi în cojile de cartofi. Presari cu 2 linguriţe de parmezan şi dai la cuptor câteva minute, pentru ca parmezanul să se rumenească frumos.

Sursa: rd.com.