Cartofi Duchesse, un aperitiv inedit pentru masa festivă

1 cartofi duchess jpg jpeg

Platou cu preparate tradiţionale, salată de boeuf, friptură şi piftie, dar ce ai spune dacă, pe lângă mâncărurile consacrate, ai încerca ceva nou şi inedit. Reţeta de cartofi Duchesse este franţuzească şi îmbină gustul cartofului cu unt şi caşcaval, totul gratinat. O încerci şi tu?

Ingrediente pentru cartofi Duchesse

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 3 gălbenuşuri 
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 50 g caşcaval
  • sare şi piper

Mod de preparare Cartofi Duchesse

Curăţă cartofii, spală-i bine, taie-i cuburi şi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce se fierb, se scurg de zeamă şi se zdrobesc. Se adaugă untul, amestecând continuu. Se încorporează şi gălbenuşurile, caşcavalul dat pe răzătoare, nucşoara, sarea şi piperul. 

Compoziţia obţinută se pune într-un poş de hârtie sau plastic şi se toarnă, direct în tava pe care a fost aşezată o hârtie de copt, rozetele de cartofi. 

Se bagă la cuptor timp de 10-15 minute, până când devin aurii şi rumene. Ai grijă să dai focul la mic pentru a nu se arde pe fund. Se servesc atât calde, cât şi reci, pe platoul de aperitive. 

Poftă bună!