Vrei să fie şi gustoşi şi aspectuoşi? Iată reţeta pentru cartofi „fondanţi“!

De ce ai nevoie ca să prepari  cartofi „fondanţi“:

4 cartofi
1 lingură ulei vegetal
2 linguri unt, tăiat cubuleţe
1 căţel de usturoi, tăiat fin
3 crenguţe de rozmarin
sare
piper negru măcinat
1 cană supă de pui
1 lingură rozmarin tocat, pentru servit
Cum prepari  cartofi „fondanţi“:
Preîncălzeşti cuptorul la 200° C.
Cureţi cartofii şi îi tai felii de 5 cm grosime. Îi asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Încălzeşti ulei într-o cratiţă la foc mediu-mare, adaugi cartofii şi îi prăjeşti până devin aurii, circa 5 minute. Atunci îi întorci şi adaugi unt, usturoi şi rozmarin. Îi mai ţii încă 5 minute şi pe partea cealaltă.
Adaugi supa de pui şi dai cratiţa la cuptor 25-30 minute. Presari rozmarin şi serveşti.
Loading...
Evaluează articolul