Cui nu-i plac cartofii, mai ales dacă sunt gratinaţi şi preparaţi într-un mod extraordinar de simplu, la cuptor? Merită să încerci această reţetă atunci când vrei să prepari o cină delicioasă celor dragi.


  • Pregătire:10 min
  • Porții:4
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:aperitiv
Ingrediente

6 cartofi albi, feliaţi
sare
piper
100 g brânză cheddar, rasă
100 g caşcaval ras
8 felii de bacon, prăjit şi fărâmiţat
500 ml lapte
2 ouă mari
pătrunjel verde sau uscat, pentru servire (opţional)
unt, pentru uns tava

 
Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Ungi cu unt o tavă de copt. Aşezi un strat gros de felii de cartofi în tavă (aproximativ jumătate din cantitatea totală). Întrepătrunzi feliile unele în altele. Condimentezi cu sare şi piper. Presari brânza şi caşcavalul ras peste cartofii şi adaugi bucăţelele de bacon prăjit. Aşezi restul de felii de cartofi peste brânza rasă.

Într-un bol mic, amesteci laptele şi ouăle până se omogenizează. Torni jumătate din cantitatea de lichid peste cartofi. Presari pătrunjelul verde sau uscat peste mâncare. Torni restul compoziţiei de lapte şi ouă. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor 90 de minute, până când cartofii sunt făcuţi. Laşi 15-20 de minute să se răcească  şi apoi serveşti cartofii gratinaţi.

Sursa + foto: www.galonamission.com

 
Loading...