Hai să vezi cum poţi prepara cartofi ţărăneşti la cuptor! Nu-ţi ia mult timp şi au un gust incredibil de bun!

De ce ai nevoie ca să faci cartofi ţărăneşti la cuptor:

3 cartofi
2 linguri ulei
1 lingură condiment uscat (cimbru, rozmarin, busuioc)
sare
piper negru măcinat
1 cană caşcaval ras
4 felii bacon
1/4 cană ceapă verde tăiată fin
sos de iaurt, pentru servit

Cum prepari cartofi ţărăneşti la cuptor:

Preîncălzeşti cuptorul la 190 grade C.

Tai fiecare cartof în jumătăţi, iar fiecare jumătate felii. Le aşezi într-o tavă şi le stropeşti cu ulei, presari condiment uscat şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci ca să se îmbrace, apoi îi întorci invers. Presari caşcaval ras deasupra şi dai tava la cuptor 25-30 minute.

Între timp, prăjeşti baconul la foc mediu până devine crocant. Scurgi feliile pe şerveţele de hârtie, apoi le mărunţeşti.

Ornezi feliile calde de cartofi cu ceapă verde şi bacon şi serveşti cu sos de iaurt.

Sursa: https://www.delish.com

Loading...