Cu această reţetă vă puteţi construi propria căsuţă de turtă dulce.

Ingrediente:
1 kg făină
300 g unt-cuburi
2 linguri de mirodenii aromate
2 linguri de turtă dulce pisată
1 lingură de bicabornat
450 g zahăr brun
3 ouă
225 g sirop dulce
300 g cremă albă îngheţată
Bombonele pentru decor

Mod de preparare:
Amestecaţi untul şi făina până la omogenizare.
Separat, amestecaţi restul de făină, mirodeniile şi bicabornatul, adăugând un praf de sare.

Turnaţi ambele compoziţii într-un caston mare, adăugând zahărul, siropul dulce şi ouăle.
Amestecaţi aluatul cu mâinile.

Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Răsturnaţi o pătrime din aluat pe o tavă de copt şi tăiaţi conturul caselor. Utilizaţi resturile pentru celelalte componente ale căsuţelor.

Coaceţi pe rând toată turta dulce, aproximativ 8-10 minute, până când aluatul devine tare şi prinde o culoare maronie. Folosind un cuţit, tăiaţi ferestrele şi uşile.
Turnaţi crema albă într-un dispozitiv pentru ornat şi decoraţi căsuţele aşa cum vreţi. Uniţi părţile căsuţei şi adăugaţi bomboanele pentru decor. Lăsaţi-le la uscat pentru câteva ore.

Formaţi acoperişul şi decoraţi-l cu cremă şi bomboane. Puteţi adăuga şi alte decoraţiuni, după cum doriţi.

Loading...