Această mâncare este gata în mai puţin de 30 de minute. Aşadar, dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, reţeta pe care ţi-o prezentăm azi este perfectă. Dacă vrei, poţi să coci câţiva cartofi, să fierbi câteva legume, iar până când se va face garnitura, muşchiuleţul de porc va fi şi el gata!

Cel mai apetisant muşchiuleţ de porc - Ingrediente

1 – 1,2 kg muşchiuleţ de porc
2 linguri ulei de măsline

Pentru amestecul cu care freci carnea

2 linguriţe sare
½ linguriţă piper
1 linguriţă chimion
1 linguriţă usturoi pudră
1 linguriţă scorţişoară

Pentru sos

75 g zahăr brun
240 ml suc de ananas
1-2 linguri usturoi tocat
1 linguriţă oţet de mere

Cel mai apetisant muşchiuleţ de porc - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Încingi o tigaie la foc mediu-mare, adaugi uleiul de măsline. Între timp, amesteci toate condimentele şi freci cu această compoziţie muşchiuleţul de porc. Pui carnea în tigaie şi o rumeneşti 2-3 minute pe fiecare parte.

În timp ce se face în tigaia încinsă, amesteci ingredientele pentru sos şi torni compoziţia peste muşchiuleţ, apoi pui carnea într-o tavă adâncă şi o dai la cuptor. Laşi muşchiuleţul să se rumenească 20 de minute. Scoţi tava din cuptor şi laşi carnea să se „odihnească” 5 minute, apoi o tai felii şi o serveşti caldă, alături de o garnitură preferată de legume.

Sursa + foto: www.eazypeazymealz.com

Frigărui cu muşchiuleţ de porc şi legume

Muşchiuleţ de porc învelit în bacon

Muşchiuleţ de porc cu tarhon şi piure de cartofi FOTO

Muşchiuleţ de porc în crustă de migdale

Loading...