O mână de ciocolată poate transforma un banal chec într-unul special! pentru cel mai bun chec cu ciocolată alege o ciocolată cu 60-70% cacao pentru a beneficia de proprietăţile acesteia şi de un index glicemic scăzut. Şi asta pentru că pe măsura creşterii cantităţii de cacao scade cea de zahăr.

Cel mai bun chec cu ciocolată - Ingrediente (1 chec)

250 g făină
350 g zahăr
2 ouă
250 g iaurt
250 ml ulei
coaja rasă de la 2 lămâi
coaja rasă de la 1 portocală
1 ciocolată neagră

Pentru glazură
1 ceaşcă smântână
1 cană fulgi de ciocolată

Cel mai bun chec cu ciocolată - Mod de preparare

Freci zahărul cu gălbenuşurile până obţii o cremă. Adaugi treptat uleiul şi iaurtul, apoi făina, coaja rasă de lămâie şi de portocală. Amesteci totul foarte bine. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă şi le încorporezi de jos în sus.
pasul 1

Torni jumătate din compoziţie într-o formă de chec tapetată. Rupi ciocolata şi împrăştii bucăţelele peste aluat, apoi torni restul de compoziţie.
pasul 2

Coci la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Scoţi din formă şi dai deoparte să se răcească.
pasul 3

Pui smântâna într-un vas şi o dai la fiert. Adaugi fulgii de ciocolată şi amesteci încontinuu până se dizolvă ciocolata. Când e gata, laşi deoparte să se răcească, apoi torni crema peste chec.
pasul 4

Cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară

Chec cu afine

Chec cu miere

Chec în două culori

Loading...