Cel mai bun chec cu ciocolată FOTO
O mână de ciocolată poate transforma un banal chec într-unul special! pentru cel mai bun chec cu ciocolată alege o ciocolată cu 60-70% cacao pentru a beneficia de proprietăţile acesteia şi de un index glicemic scăzut. Şi asta pentru că pe măsura creşterii cantităţii de cacao scade cea de zahăr.
Cel mai bun chec cu ciocolată - Ingrediente (1 chec)
250 g făină 350 g zahăr 2 ouă 250 g iaurt 250 ml ulei coaja rasă de la 2 lămâi coaja rasă de la 1 portocală 1 ciocolată neagră
Pentru glazură
1 ceaşcă smântână
1 cană fulgi de ciocolată
Cel mai bun chec cu ciocolată - Mod de preparare
Freci zahărul cu gălbenuşurile până obţii o cremă. Adaugi treptat uleiul şi iaurtul, apoi făina, coaja rasă de lămâie şi de portocală. Amesteci totul foarte bine. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă şi le încorporezi de jos în sus.
Torni jumătate din compoziţie într-o formă de chec tapetată. Rupi ciocolata şi împrăştii bucăţelele peste aluat, apoi torni restul de compoziţie.
Coci la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Scoţi din formă şi dai deoparte să se răcească.
Pui smântâna într-un vas şi o dai la fiert. Adaugi fulgii de ciocolată şi amesteci încontinuu până se dizolvă ciocolata. Când e gata, laşi deoparte să se răcească, apoi torni crema peste chec.
Cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară