Pentru că se apropie sărbătoarea Paştelui cu siguranţă ai început să te gândeşti la ce vei găti. Îţi venim în ajutor cu reşţeta celui mai bun chec cu şuncă.

De ce ai nevoie pentru chec

250 g făină

1 praf copt

5 ouă

100 g caşcaval ras

75 g telemea fărâmiţată

4 linguri ulei

100 ml vin alb sec

câteva fire de pătrunjel tăiate fin, opţional

250 g şuncă

piper, după gust

sare, după gust

migdale, pentru decor

 Cum se prepară checul

Amesteci făina cu praful de copt, o cerni, apoi încorporezi în ea vinul, gălbenuşurile frecate cu uleiul, şunca tăiată cubuleţe, caşcavalul, brânza, albuşurile mixate spumă cu un praf de sare şi, dacă vrei, verdeaţa. Răstorni aluatul într-o formă, tapetată, de guguluf sau de chec şi dai la cuptorul încins 45 de minute. Decorezi cu migdale.

Loading...
Evaluează articolul