Dacă ai rămas fără idei în privinţa aperitivelor, îţi venim noi în ajutor cu reţeta următoare. Va fi exact pe gustul tău şi al celor dragi!

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 1 dovlecel
  • 3 ouă
  • 150 g cremă de brânză
  • 2 linguriţe rase praf de copt
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 1 lingură unt, pentru uns

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Într-un bol, spargi ouăle, apoi adaugi dovlecelul spălat şi dat prin răzătoarea mare, uleiul de măsline şi crema de brân-ză. Amesteci întreaga compoziţie. Cerni treptat făina şi praful de copt, apoi presari sarea după gust. Amesteci până obţii un aluat cremos, uşor lipicios. Ungi o tavă de chec cu unt, apoi torni aluatul. Dai tava la cuptor 50 de minute şi, la sfârşit, faci testul scobitorii. Ulterior, laşi tava să se răcorească aproximativ 15 minute înainte de a o da la frigider peste noapte. Decorezi checul după imaginaţie.

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Chec rapid cu căpşuni.

Loading...