Consumă măsline în mod constant, pentru că pot limita dezvoltarea celulelor necunoscute, potenţial canceroase, după cum arată diferite studii. În special, măslinele care nu au fost păstrate la saramură sunt bogate în antioxidanţi şi în compuşi fenolici. Aceştia au proprietăţi anticancerigene, însă efectul lor scade în combinaţie cu gluconatul de fier, substanţă adăugată în mod obişnuit în conservele cu măsline. Mai mult, uleiul de măsline extravirgin are proprietăţi antitumorale.

Ingrediente (1 tavă)

4 ouă
150 g cârnaţi semiafumaţi
150 g caşcaval
1 roşie
150 g măsline fără sâmburi
4-5 linguri ulei
100 ml vin
240 g făină
1 plic praf de copt
ierburi uscate (cimbru, coriandru şi nucşoară)
sare
piper

Mod de preparare

Razi caşcavalul şi tai feliuţe măslinele. Separat, opăreşti roşia, o cureţi de coajă şi o tai bucăţele. Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt, adaugi un praf de sare şi puţin piper. Faci o adâncitură la mijloc şi spargi în ea ouăle. Amesteci bine, apoi torni vinul şi uleiul. Continui să frămânţi până obţii un aluat moale.

Încorporezi în aluat caşcavalul ras, măslinele, roşia şi ierburile uscate. Amesteci din nou şi apoi adaugi şi feliuţe de cârnat. Torni compoziţia într-un vas termorezistent, o ungi cu puţin gălbenuş şi dai la cuptor 45 de minute sau până trece testul scobitorii. Serveşti când checul este complet rece.

Loading...
Evaluează articolul