În zilele în care îţi propui să mănânci mai puţină carne şi vrei să ai grijă de silueta ta, poţi încerca o reţetă de chiftele de zarzavat. Gustoase şi uşor de preparat, aceste chiftele vor înlocui cu succes „rudele“ lor din carne de pasăre sau porc.

Chiftele de zarzavat – Ingrediente

4 – 5 cartofi
2 morcovi
1 legătură pătrunjel
1 rădăcină ţelină
1 fir de praz
2 ouă
2 linguri de caşcaval ras
3-4 linguri unt
2 linguri făină
sare, după gust
piper, după gust

Chiftele de zarzavat – Mod de preparare

Fierbi tot zarzavatul, îl scurgi bine de apă şi îl dai prin maşina de tocat carne într-un bol mare. Adaugi 2 ouă peste toate legumele, 2 linguri de făină, 1-2 linguri de caşcaval ras, sare şi piper. Amesteci uşor, faci chiftelele şi le modelezi rotunde, ca pe nişte mingi de golf, sau ovale. La final, le dai prin făină şi le prăjeşti în puţin unt încins într-o tigaie.

Sursa foto: pinterest.com

Loading...
Evaluează articolul