Chisăliţa este o zeamă de fructe (cireşe, vişine, coacăze, prune) fierte. Acest tip de compot de fructe se poate face cu sau fără zahăr, iar în multe zone ale României, se face doar din fructe şi zahăr.

Îţi recomandăm o reţetă simplă, testată de Radu Anton Roman, iar la final poţi servi chisăliţa rece. La bază, chisăliţa este o mâncare de post, iar această variantă domnească este nu e nici supă, nici compot, ci mai degrabă o combinaţie între cele două. Însă de îndată ce îţi vei pune chisăliţa rece în farfurie, îţi va aminti de compotul de vişine pe care îl mâncai în copilărie.

Ingrediente

3 linguri zahăr
5 gălbenuşuri
3 linguri făină
1 pahar smântână
1 praf sare
pătrunjel verde
1 kg vişine coapte

Mod de preparare

Speli vişinele şi le îndepărtezi codiţele şi sâmburii (dacă vrei). Le pui la fiert în 2 litri de apă cu zahăr, aproximativ 30 de minute, până scade lichidul.

Baţi gălbenuşurile, le amesteci cu făina şi cu smântâna, apoi le amesteci cu supa călduţă de fructe. Potriveşti gustul de sare şi presari pătrunjel tocat. Serveşti rece, în boluri sau farfurii adânci.

Foto: www.123rf.com

Loading...