Ciuperci cu usturoi şi parmezan

Ciuperci cu usturoi si parmezan jpeg

Atunci când vrei să prepari ceva simplu şi rapid, ciupercile sunt o variantă bună. Trebuie doar să le speli şi să le cureţi, iar doza de savoare va veni din usturoi şi din parmezan. Aceste ciuperci sunt sotate în unt şi usturoi, până se înmoaie, apoi sunt combinate cu un sos cremos de parmezan. Încearcă şi tu această reţetă rapidă, excelentă pe post de garnitură.

Ingrediente

2 linguri unt 1 lingură ulei de măsline 230 g ciuperci albe, întregi sau feliate 2 căţei de usturoi tocaţi 120 g smântână grasă 50 g parmezan ras 60 g cremă de brânză la temperatura camerei 1 linguriţă condimente, după preferinţă ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor

Mod de preparare

Într-o tigaie adâncă, la foc mediu-mare, adaugi untul şi uleiul de măsline. Pui ciupercile şi usturoiul şi sotezi până se înmoaie. Adaugi smântâna, parmezanul şi crema de brânză. Amesteci cu ciupercile şi încălzeşti totul până când obţii un sos cremos şi omogen. Serveşti imediat ciupercile şi le ornezi cu pătrunjel proaspăt tocat.

Sursa + foto: therecipecritic.com

Ciuperci umplute cu spanac şi brânză feta

Ciuperci umplute cu spanac şi brânză feta

Reţetă rapidă: paste cu ciuperci şi usturoi

Reţetă rapidă: paste cu ciuperci şi usturoi

Cea mai simplă reţetă de ciuperci cu usturoi la cuptor

Cea mai simplă reţetă de ciuperci cu usturoi la cuptor

Ciuperci marinate

Ciuperci marinate