Ciuperci înăbuşite pe pat de cartofi - reţetă de post

1 ciupeci pe pat de cartofi jpg jpeg

O delicatesă în perioada postului, reţeta de ciuperci înăbuşite, trase la tigaie cu ceapă, şi servite pe un pat de cartofi, îţi va răsfăţa papilele gustative. S-ar putea să mai ceri încă o porţie!

Ingrediente Ciuperci înăbuşite pe pat de cartofi - reţetă de post

  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare ciuperci înăbuşite pe pat de cartofi - reţetă de post

Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Ceapa, de asemenea, se taie solzişori. Foloseşte o tigaie, în care să pui câteva linguriţe de ulei. Când se încinge, adaugă ceapa şi las-o să se călească până când devine uşor aurie. Adaugă apoi ciupercile şi lasă-le la înăbuşit până când devine scăzute. Adaugă sare şi piper şi amestecă bine! 

Separat, curăţă şi spală cartofii şi taie-i rondele nu foarte groase. Pune cartofii la prăjit în ulei, iar când sunt gata, scoate-i şi sărează-i. Poţi folosi şerveţele de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

Aşează pe farfurie rondele de cartofi şi pune peste patul realizat ciupercile călite. Serveşte cu pătrunjel verde.

Poftă bună!