Caisele sunt o generoasă sursă de potasiu (315 mg/100 g), ceea ce face din caise cel mai bun aliat al sportivilor. Potasiul este mineralul care are proprietatea de a stimula eliminarea metabolică şi naturală a toxinelor.

Ingrediente:


Pentru aluatul de clătite
800 ml lapte

500 g făină
4ouă
praf de sare
Pentru servit
 150 ml frișcă lichidă

100 g zahăr
gem de caise
20 caise tăiate feliuţe


Mod de preparare:

Pentru clătite, combini făina cernu- tă cu sarea, cu ouăle și cu puțin lapte până obții o cocă omogenă, apoi o di- luezi cu restul de lapte, amestecând în felul acesta până termini compoziția de clatite.
Pentru umplutură, bați frișca împreună cu zahărul până devine o cremă. 
Lași la rece 30 de minute. Torni câte un polonic în tigaia încălzită și prăjești clătita pe ambe- le părți până se rumenește. Procedezi la fel cu toate. 

Umpli clătitele cu cremă, cu feliuțe de caise, le rulezi și le decorezi cu gem de caise, după gust.

Loading...