Clătite cu gem de caise

1 captura de ecran din 2019 08 07 la 22 09 01 png png

Caisele sunt o generoasă sursă de potasiu (315 mg/100 g), ceea ce face din caise cel mai bun aliat al sportivilor. Potasiul este mineralul care are proprietatea de a stimula eliminarea metabolică şi naturală a toxinelor.

Ingrediente:

Pentru aluatul de clătite 800 ml lapte

500 g făină

4ouă

praf de sare

Pentru servit

 150 ml frișcă lichidă

100 g zahăr

gem de caise

20 caise tăiate feliuţe

Mod de preparare:

Pentru clătite, combini făina cernu- tă cu sarea, cu ouăle și cu puțin lapte până obții o cocă omogenă, apoi o di- luezi cu restul de lapte, amestecând în felul acesta până termini compoziția de clatite.

Pentru umplutură, bați frișca împreună cu zahărul până devine o cremă. 

Lași la rece 30 de minute. Torni câte un polonic în tigaia încălzită și prăjești clătita pe ambe- le părți până se rumenește. Procedezi la fel cu toate. 

Umpli clătitele cu cremă, cu feliuțe de caise, le rulezi și le decorezi cu gem de caise, după gust.